پوست و مو, مراقبت و سلامتی

شی باتر چیست و چه فوایدی برای پوست دارد؟

شی باتر چیست_فروشگاه پرفیتکس
  • شی باتر چیست؟

    احتمالا تابه‌حال نام آن را نشنیده‌اید. شی باتر (Shea Butter) نوعی چربی است که از دانه‌ی درخت شی (Shea) استخراج می‌شود.درختان شی‌، بومی آفریقای غربی هستند و عمده تولیدات این محصول هنوز در آن منطقه صورت می‌گیرد.این ماده در دمای اتاق حالت جامد و رنگی سفید یا مایل به کرم دارد.مزایای شی باتر به عنوان یک ماده آرایشی قرن‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. غلظت بالای ویتامین‌ و اسیدهای چرب با قوام بالا، خاصیت صاف‌کردن و تسکین دادن آن را به یک محصول عالی برای پوست تبدیل کرده است. برای خانم‌هایی که دوست دارند از روغن‌های طبیعی برای مراقبت و زیبایی پوست خود استفاده کنند توصیه می‌شود.

    ویژگی‌هایی مانند داشتن میزان زیادی اسیدهای چرب و ویتامین‌ها باعث می‌شود که شی باتر ماده‌ای ایده‌آل برای استفاده در لوازم آرایشی و برای نرمی پوست باشد. این ماده، خواص ضدالتهابی و درمانی هم دارد. استفاده از آن برای پوست باعث می‌شود تا پوست‌تان مرطوب، یک‌دست و آرام بشود.

    در ادامه مقاله ما را همراهی کنید تا شما را با خواص فوق‌العاده شی باتر برای زیبایی پوست صورت آشنا کنیم.

    شی باتر_فروشگاه پرفیت

    در ادامه به بررسی فواید این محصول و، همچنین به نحوه استفاده از آن و سایر موارد می‌پردازیم:

    بی‌خطر برای انواع پوست‌

    اول از هرچیزی باید از بی خطر بودن و مناسب بودن برای انواع پوست ها مطمعن شویم!

    شی باتر به‌طور کلی ماده‌ای کم‌خطر است. حساسیت به این ماده به‌ندرت دیده می‌شود. حتی کسانی که نسبت به دانه‌های خوراکی درختی مانند فندق و… حساسیت دارند هم نسبت به شی باتر واکنش خاصی ندارند. البته شی باتر در دسته این نوع از دانه‌ها قرار ندارد. علت این است که شی باتر مانند این دانه‌ها دارای سطح مشابهی از پروتئین نیست و بنابراین نمی‌تواند موجب تحریک و ایجاد حساسیت بشود.

    البته اینها به معنی این نیست که شی باتر هیچ عوارضی ندارد. خاصیت کرمی بودن این ماده نشان می‌دهد که امکان مسدود کردن منافذ پوستی را دارد. به‌ویژه اگر پوست شما مستعد ایجاد آکنه باشد. بنابراین برای پرهیز از ایجا آکنه و… می‌توانید هنگام مصرف این کرم و محصولات حاوی شی باتر، آن را با مواد دیگری ترکیب کنید و بعد از استفاده حتما پوست‌تان را با آب شست‌وشو بدهید.

    شی‌باتر برخلاف اکثر محصولات هم رده خود شامل پروتئین‌های آلرژی‌زا نیست. این محصول فاقد مواد شیمیایی بوده و تقریبا برای هر نوع پوستی مناسب است.

     ویژگی‌های ضدپیری شی باتر

    شی باتر حاوی سطوح بالایی از اسید اولئیک، لینولئیک و استِئاریک است. این اسیدها به‌خوبی با استرس اکسیداتیو که ناشی از اثر سموم محیطی روی پوست است، می‌جنگند و به پوست کمک می‌کنند تا شاهد بازگشت سلول‌های جدید باشد. ضمن اینکه ساختار و پیوستگی پوست را نیز حفظ می‌کند. شی باتر به‌خاطر ویتامین E موجود در خود، قابلیت حفاظت از پوست را نیز در برابر اشعه‌ی ماورای بنفش خورشید دارد. البته استفاده از این ماده، لزوم مصرف ضدآفتاب را ازبین نمی‌برد. پس اگر از شی باتر استفاده می‌کنید، نباید ضدآفتاب را کنار بگذارید.

    شی باتر به نرم شدن پوست و جلوگیری از پیری آن کمک می‌کند و با بازسازی سلول‌ها موجب کاهش چروک‌ها می‌شود. ضمنا باعث تولید کلاژن می‌شود که ماده‌ای برای جلوگیری از چروک و پیری پوست است.

    شی باتر_فروشگاه پرفیت

     شی باتر ،پوست را چرب نمی‌کند

    این کرم حاوی مقادیر زیادی اسید لینولئیک و اولئیک می‌باشد. ترکیب این دو اسید‌ باعث بالا رفتن توانایی برای جذب کامل در پوست و در نتیجه چرب نشدن پوست می‌شود.

    از‌بین‌بردن باد زدگی، آفتاب‌سوختگی، خشکی پوست

    تحقیقات معتبر نشان می‌دهد که این کرم برای سوختگی درجه یک پوست مانند آفتاب سوختگی نیز مفید است. ترکیب ضد‌التهابی شی‌باتر قرمزی و تورم را کاهش داده و اسیدهای چرب آن نیز با حفظ رطوبت در طول روند بهبودی پوست را تسکین می‌دهد. از شی باتر برای محافظت از پوست در برابر آفتاب نیز می‌توان بهره برد، زیرا برخلاف کرم‌های ضدآفتاب موجود در بازار، فاقد مواد شیمیایی مضری است که به بدن وارد می‌شوند. مواد شیمیایی موجود در کرم‌های ضدآفتاب موجود در بازار می‌توانند موجب التهاب و مشکلات متعدد دیگر در بدن بشوند. SPF شی باتر معادل ۶ است. بنابراین ضدآفتابی طبیعی و عالی است که می‌تواند زیر آرایش شما روی پوست قرار بگیرد.

    شی باتر خالص درمانی عالی برای ازبین‌بردن آزردگی و خارش پوستی در زمستان است. خواص مرطوب‌کنندگی آن باعث نفوذ عمیق رطوبت به پوست می‌شود و از آسیب باد زدگی جلوگیری می‌کند. ضمنا برای ترک‌های کف پا، خشکی پاشنه و دست و زبری سر زانوها و آرنج بسیار مفید است.

    ازبین‌بردن تحریکات پوستی نوزادان دراثر استفاده از پوشک

    این ماده، دارای خواص ضدالتهابی و ضدقارچ پوستی است. مزایای شی‌باتر به‌عنوان عنصری قدرتمند برای مقابله با عفونت‌های پوستی ناشی از قارچ ها مانند درماتوفیت شناخته ‌شده است. درماتوفیت یک بیماری شایع پوستی مشترک در سگ، گربه و انسان می‌باشد.به‌همین‌خاطر، پمادی مناسب برای ازبین‌بردن آزردگی پوست کودک در استفاده از پوشک است. این ماده می‌تواند منجر به بهبود گردش خون و بازسازی سلولی بشود؛ ضمن اینکه باعث بهبود تولید کلاژن پوست نیز می‌شود. هر دوی این موارد یعنی تولید کلاژن و بازسازی سلولی به ازبین‌رفتن آزردگی‌های پوستی ناشی از استفاده از پوشک کمک می‌کند. به‌جای استفاده از مواد شیمیایی گوناگون برای رفع این مشکلات، بهتر است از شی باتر بهره ببرید.

    جلوگیری از ایجاد چین‌و‌چروک برروی پوست

    بسیاری معتقد هستند که رتین-آ و لیزر کردن تنها راه رهایی از دست سلولیت و جای خطوط چاقی‌ولاغری و… روی پوست است. اما شی باتر نیز با وجود خواص درمانی و آب‌رسانی به پوست می‌تواند موجب بهبود این موارد روی پوست بشود. زیرا این ماده، پوست را صاف و نرم می‌کند.

    این کرم به افزایش تولید کلاژن و سلول‌های جدید پوست کمک کرده و چین‌و‌چروک‌های روی چهره را به طرز چشم‌گیری کاهش می‌دهد.

    شی باتر_فروشگاه پرفیت

    کمک به فرآیند سلول‌سازی

    خواص آنتی‌اکسیدانی و مرطوب‌کنندگی این ماده، در تولید سلول‌های جدید به پوست شما کمک می‌کند. بدن دائما در حال ساختن سلول های جدید و دفع سلول‌های مرده است. بدن انسان هر روز بین ۳۰،۰۰۰ تا ۴۰،۰۰۰ سلول قدیمی پوست را حذف می‌کند. سلولهای مرده برروی پوست و سلول‌های جدید در لایه‌ی پایینی تشکیل می‌شوند.

    با وجود رطوبت مناسب بر روی سطح پوست، سلول‌های مرده کمتری خواهید داشت و راه برای سلول‌های تازه باز خواهد شد.

     مرطوب‌کردن پوست سر و موها

    شی باتر ،مانند روغن نارگیل برای پوست سر و موها عمل می‌کند و ضمن مرطوب کردن آنها به از‌بین‌رفتن شوره‌ی سر نیز کمک شایانی می‌کند. برای استفاده از شی باتر برای پوست سر و موها باید آن را به‌آرامی گرم کنید تا نرم بشود و روی پوست سر و موها بمالید. برای اثرگذاری بیشتر باید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه این ماده را روی سر بگذارید، سپس آن را آب بکشید، موها را شامپو کنید و بعد از نرم‌کننده و… بهره بگیرید. از این ماده می‌توانید برای حجم و حالت دادن به موها نیز استفاده کنید.

    از شی باتر معمولاً برای مرطوب‌کنندگی برروی پوست استفاده می‌شود. که به‌دلیل وجود اسیدهای چرب، مانند لینولئیک، اولئیک، استئاریک و پالمیتیک اسید است. این خواص باعث استحکام پوست و مقاومت در برابر خشکی می‌شود.

    کمک به رفع گرفتگی بینی در شی باتر

    مصرف قطره‌ای از این ماده به کاهش گرفتگی بینی کمک می‌کند. همچنین مزایای شی‌باتر برای درمان آلرژی، سینوزیت یا سرماخوردگی مفید است.

    شی باتر_فروشگاه پرفیت

    کلام آخر پرفیت

    با توجه به موارد ذکر شده می‌توان چنین نتیجه گرفت که مزایای شی‌باتر علاوه بر مرطوب‌کنندگی و تعادل بخشیدن به سطح پوست از لحاظ میزان چربی دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ترمیم کننده پوست نیز است.

    این موارد باعث شده تا بتوان از مزایای شی‌باتر برای کاهش یا رفع التهاب، جوش، بیماری‌های قارچی، سوختگی درجه ۱ استفاده نمود. رعایت نکات بهداشتی و توجه به عوارض جانبی احتمالی استفاده از این کرم مفید را به بهترین وجه ممکن می‌سازد.

    استفاده از شی باتر خالص باعث مسدودشدن منافذ پوستی می‌شود؛ پس بهتر است از محصولاتی استفاده کنید که حاوی شی باتر خالص نیستند. محصولات آرایشی و بهداشتی حاوی این ماده بسیار متنوع و با قیمت‌های گوناگونی در سطح جهان تولید و عرضه می‌شوند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    دیدگاهتان را بنویسید